מה צריך בשביל לעבוד בהייטק?

אנשים בהייטק הם לא בדרגת אל!! אתם קולטים שזה מה שחשבתי פעם? כבר לפני הרבה מאוד שנים ראיתי חברים שהולכים להייטק, חברים שלמדו איתי את התואר במדעי הרוח, איכשהו המוח שלי סירב לקלוט שגם אני יכולה, אז מצאתי לי תירוצים שונים ומשונים למה הם טובים יותר ממני, ולמה הם כן ואני לא. היום, אחרי כמה שנים טובות בהייטק, אני בהחלט מבינה שיש מחסור באנשי מדעי הרוח בהייטק, ודווקא אותם רוצים ומחפשים! אנשי מדעי הרוח מביאים איתם נקודת מבט אחרת ושונה על דברים (שאנשים ״ריאליים״ רואים), הם יותר יצירתיים, הרעיונות שלהם מגוונים, יש להם דמיון מפותח, יכולת להבין ולהסיק מסקנות, וכן, אפילו לנתח מידע. 

מה עוד צריך? צריך הגיון בסיסי, הרבה דמיון, חשיבה מעניינת (בכוונה לא כתבתי ״מחוץ לקופסה״, לא אוהבת את המונח הלעוס הזה), צריך זמן, סבלנות ורצון ללמוד, התמדה, וכמובן גם לגור במרחק סביר ממקום עם הייטק (אם אתם גרים ברמת הגולן, יהיה קצת קשה להגיע כל יום לעבודה בפארק ההייטק ביקנעם או כרמיאל נגיד). 

רוב ההייטק מרוכז באיזור המרכז, אבל יש גם פארקי הייטק בבאר שבע, רחובות-נס ציונה, הרצליה, תל אביב, יקנעם, חיפה, ירושלים, קרית גת, פתח תקווה, הוד השרון, קיסריה, ראש העין, קרית שדה התעופה, כרמיאל ושדרות). 

כמובן שככל שמתרחקים יותר מהמרכז, כך גם יורדים הביקוש וגובה השכר, אבל גם אז, השכר יותר גבוה מהממוצע במשק. 

לשיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

2 תגובות

  1. היי הבודקת אשמח אם תשתפי אותי איפה למדת ולשמוע קצת יותר פרטים . גם אני מורה ורוצה לעשות שינוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לפוסטים נוספים בבלוג שלי: